Rauta nousee salilla, veitsi napsuu keittiössä, samppanja kuplii lasissa. Viineistä tiedän jonkun verran ja ruoka on intohimoni! Oot ehkä nähnyt mut myös ruudussa...Mitä muuta?
torstai 8. elokuuta 2013
Pikarisotto torstain kunniaksi
Kanttarellit on ihan mun lemppareita ja päätin tehdä niistä tänään risoton.
Pikkuvaimon helppo risottoresepti:
4 hengelle
Tarvitset syvän pannun. Hyvän kauhan jolla laitat kanalientä risoton sekaan. Sekä kipon jossa pidät kanalientä. Ja tietenkin paistolastan..
- 1 Kevätsipuli varsineen
- n.8 dl kanalientä(kanaliemikuutio ja kiehautettu vesi:)
- 3 dl risottoriisiä
- 1dl valkoviiniä
- n.100 g parmesaania raastettuna
- 1l kanttarelleja
- n. 2 rkl voita tai oliiviöljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan
timjamia tai lempiyrttejäsi
1. Paista kanttarelleja voissa tai oliiviöljyssä niin että saa mukavan värin. Laita sivuun odottamaan.
2. Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää risottoriisi ja paista miedolla niin että riisi muuttuu hiukan läpikuultavaksi.
3. Lorauta viinii joukkoon ja anna sen imeytyä riisiin.
4. Laita kauhallinen kanalientä riisin sekaan ja annan imeytyä. Jatka näin kunnes riisi vaikuttaa kypsältä, noin 20 min.
5. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon juusto ja paistetut kanttarellit. Sekoita. Laita kansi päälle ja annan risoton levätä noin 5 min.
Nauti hyvässä seurassa, tai helli itseäsi :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti