torstai 8. elokuuta 2013

Pikarisotto torstain kunniaksi



Kanttarellit on ihan mun lemppareita ja päätin tehdä niistä tänään risoton.

Pikkuvaimon helppo risottoresepti:

4 hengelle

Tarvitset syvän pannun. Hyvän kauhan jolla laitat kanalientä risoton sekaan. Sekä kipon jossa pidät kanalientä. Ja tietenkin paistolastan..

- 1 Kevätsipuli varsineen
- n.8 dl kanalientä(kanaliemikuutio ja kiehautettu vesi:)
- 3 dl risottoriisiä
- 1dl valkoviiniä
- n.100 g parmesaania raastettuna
- 1l kanttarelleja
- n. 2 rkl voita tai oliiviöljyä

suolaa ja pippuria maun mukaan
timjamia tai lempiyrttejäsi


1. Paista kanttarelleja voissa tai oliiviöljyssä niin että saa mukavan värin. Laita sivuun odottamaan.
2. Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää risottoriisi ja paista miedolla niin että riisi muuttuu hiukan läpikuultavaksi.
3. Lorauta viinii joukkoon ja anna sen imeytyä riisiin.
4. Laita kauhallinen kanalientä riisin sekaan ja annan imeytyä. Jatka näin kunnes riisi vaikuttaa kypsältä, noin 20 min.
5. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon juusto ja paistetut kanttarellit. Sekoita. Laita kansi päälle ja annan risoton levätä noin 5 min.

Nauti hyvässä seurassa, tai helli itseäsi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti