lauantai 12. lokakuuta 2013

Viiniä, makuja ja vapaa viikonloppu

Muffinssi-perjantailla alkoi meikäläisen viikonloppu. Leivoin duuniin suklaa-banaanimuffinsseja. Lanseerasin siis työpaikallemme skaban. Kukin pyöräyttää valitsemanaan perjantaina oman makunsa mukaisesti muutamat kap keiksit ja paras voittakoon.Täytyy myöntää, että omistani tuli aika mehukkaita ja maukkaita.Kun pääsin töistä, mieheni oli valmistanut mulle itse omin pikkukätösin Pizzaa. Oli ihan törkeen hyvää! (Tack älskling;)! Ilmakuivattuu kinkkuu, mozzarella, itsetehty tomaattikastike, nam :)
Pizzan kanssa sain nauttia toscanalaista punaviiniä. Kiitos rakkalle kollegalleni suosituksesta, jonka teki miehelleni, oli tosi hyvä valinta. Viinissä maistui punaiset marjat, kirsikka, lämmin mausteisuus. Hyvä hapokkuus ja kypsä marjaisuus- juuri sopiva seuralainen pizzalle.
Näin myös ihanan, hauskan lapsuudenystäväni ja käppäilimme rannassa ihaillen syksyn värejä

Jos on vapaa viikonloppu, meillä tehdään hyvin usein kotona ruokaa. Äidiltä opittua? Musta se on kivaa, hyvät maut eivät synny minuuteissa, itsetehty on aina itsetehty. Se vie aikaa mutta palkitsee kyllä. Ja tietää tasan tarkkaa mitä suuhunsa laittaa... 
Glorian ruoka&viini lehden motivoimana tein Sahrami Jättikatkarapurisottoa. Maistui...


Seurana nautimme saksalaista Silvaner-rypäleestä valmistettua valkoviiniä. Viinissä maistuu raikas lime, greippi, mineraalisuus ja kypsä sitruuna. Hyvä hapokkuus ja hedelmäisyys tekee viinistä sopivan kumppanin juustoiselle ja maukkaalle risottolle.Hyvää viikoloppua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti