keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Hillo joka lähtöön!


Mun mielestä kaikkien on hyvä osata tehdä "perushillo". Niin miesten kuin naistenkin ;) Se on kiva lisä esimerkiksi maustamattomaan rahkaan tai jogurttiin, miksei aamupuuroonkin.

Meidän kesämökillä kasvaa noin kymmenen omenapuuta ja tänä vuonna sato oli erittäin runsas. Tässä simppeli omppuhillo resepti:

2kg Omenoita
5-6 dl vettä
600g(runsas 6dl) hillosokeria.
kanelia, vaniljasokeria oman maun mukaan


Jos käytät lasipurkkeja, pidä ne uunissa noin tunti 100 asteessa ennen hillon valmistamista ja täytä purkit ollessaan vielä kuumia...

1. Pese omenat, lohko ne ja pane isoon teräskattilaan. Lisää vesi ja keitä omenat kannen alla kypsiksi (noin 10 min). Sekoita välillä puuhaarukalla.

2. Jos haluat soseuta omenat, itse pidän hiukan "muhkuraisesta" omenahillosta joten en tee sitä. Lisää sokeri ja keitä vähäisellä lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 min.

3. Täytä pakasterasiat/ lasiset hillopurkit ja sulje ne heti. Anna purkkien jäähtyä huoneen lämmössä.


















             
                                                                   NOPEAA& HELPPOA!

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Mikä blogilöytö, min vän! Jee! Saat mut vakkarilukijaksi! Ja ihana resepti. Meilläkin on kotona purnukat täynnä omppusosetta oman saaren omenista - tosin äidiltä saatua ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa saada sut seuraamaan blogiani:) Tervetuloa! Omenahillo on ihan parasta!!!

    VastaaPoista