Ihanaa että päivät ovat nyt valoisempia ja aurinkokin näyttäytynyt.
Kaunis sunnuntai ja kiireinen viikonloppu takana. Olen ehkä maininnut että järjestän joskus viini-ruokailtoja ja nyt perjantaina vedinkin pienen kuohuviinitastingin. Maistatin polttariporukalle kolme eri kuohuviiniä, niiden seuraksi olin valmistanut suolaisia makupaloja. Kuohuviini on hyvää mutta kun siihen yhdistää jonkin sopivan suupalan, syntyy taivaallinen makuelämys.
Tänä päivänä gluteeniton ruokavalio on hyvin yleistä. Valmistin gluteenittoman juustokakun tilauksesta asiakkaalle. Käytin pohjana gluteenittomia digestive keksejä.
LIME-JUUSTOKAKKU |
Treenin ja sisareni innoittamana olen ihastunut nyt smootheihin. Ystäväni lähetti minulle hyvän smoothieohjeen tai oikeastaan pohjan, joka antaa vapaat kädet tehdä juuri mieleisensä blendin.
Viikonloppuna on kiva syödä jotakin vähän arjesta poikkeavaa ruokaa, ainakin minun mielestäni. Tänään oli vaikeuksia keksiä mitä valmistan, mutta kun annoin itselleni hetken aikaa inspiraatio tuli. Tässä lupaamani VIIKONLOPUN HERKUTTELURESEPTI:
LOHTA, RAIKASTA GUACAMOLEA, UUNIBATAATTEJA
VÄRIÄ LAUTASELLA |
PROTEIINIPITOINEN AVOKADOHERKKU |
GUACAMOLE
2 avokadoa
puoli purkkia maitorahkaa
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
limemehua
suolaa
pippuria
BATAATTI
1. Kuori ja viipaloi bataatti
2. Paista öljyssä
3. Kypsennä uunissa 175 asteessa n.25 min.
LOHI
400g lohta
Marinadi:
loraus lime/sitruunamehua
loraus soijaa/worchester saucea
Poista lohesta nahka. Viipaloi noin 1-2 sentin paloiksi. Pistä marinaadiin siksi aikaa kun bataatti kypsentyy uunissa. Kun Bataatit kypsiä, paista lohiviipaleet kuumalla pannulle noin 2 min kummaltakin puolelta. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti