keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Itsetehty on parasta

Hei kaikille

Olen aina ollut sitä mieltä että itsetehty ruoka ja leivonnaiset ovat parhaita. Leivoimme maalaisleivän mieheni kanssa ja siitä tuli aika herkkua. Teimme sen ihan perus sämpyläreseptillä, mutta annoimme taikinan nousta pidempää ja kumosimme sen sitten leipävuokaan. Helppoa.

Tässä se on!



Leivän kanssa maistuu Marokon Minttu vihreä tee


Nyt rohkeasti leipomaan. Maistuu aivan erilaiselta kun kaupan valmisleivät.

Resepti!

0,5 L kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl esim 4-viljan hiutaleita tai siemeniä tai kaurahiutaleita
1dl ruisjauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja
2 tl tai oman maun mukaan suolaa
voita/margariinia voiteluun
1 rkl siirappia

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, hiiva, siirappi, suola ja hiutaleet. Anna tekeytyä 1/2 tuntia. Lisää vehnäjauhot vähitellen aluestaen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä. Voitele leipävuoka. Nosele takina vuokaan tai kahteen. Anna kohota vielä 1/2 tuntia. paista 250 asteessa noin 20- 30 min.

Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti