keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Samppanjadinneri

Keväinen tervehdys kaikille.

Kirjoittaminen ei ole lähiaikoina oikein sujunut minulta, niinpä on päivitykset jäänyt vähemmälle. Arki on rullannut samaan malliin, kiireistä ja lomantarve suuri. Siksi onkin huippukivaa että olemme varanneet toukokuulle matkan Italiaan. Jee. Saamme käyttää tuttaviemme Villaa Italian Rivieralla viikon nauttien herkuista, kauniista maisemista ja ystäväpariskuntamme seurasta. Sitä ennen on paljon asioita jotka ratkeavat ja mahdollisesti muuttavat tulevaisuuteni näkymää. Haaveita ja toiveita, jotka odottavat toteutumistaan. Yksi niistä on elokuvaprojekti, josta olen maininnut. Peukut pystyyn että kaikki etenee aikataulun mukaisesti. Ensi viikolla olisi luvassa jo mainoskuvien ottamista :)

Viikonloppuna järjestin luonani samppanjadinnerin. Samppanja on erinomainen taikajuoma oikein nautittina, eli hyvässä seurassa loistavan ruoan kanssa. Siitä harvemmin tulee krapulaa, laskuhumalaa, tai ikäviä tuntemuksia ;) Yllättävän monet erehtyvät uskomaan, että kaikki samppanjat maistuvat samalta tai kaikki samppanjat ovat hyviä. Se on pötyä. On hyviä, huonoja, nuoria, iäkkäitä, raakoja, kypsiä, kevyitä, voimakkaita, hedelmäisiä, paahteisia, tasapainoisia, helppoja, runsaita, kehittyneitä, pehmeitä jne. Makuja on tietenkin erilaisia, se mikä toisen mielestä on hyvä saattaa toisen suussa tuntua liian kuivalta tai kevyeltä. Kaikista tärkeintä ehkä kuitenkin on se mikä on samppiksen käyttötarkoitus. Nautiskeluun, tervetuliaismaljaksi, alkupalojen kanssa, pääruoan kanssa, jälkiruoan kanssa? Samppanjaharrastus ja ammattini "viinakauppiaana" on saanut  makunystyräni vaatimaan tietynlaisia makuvivahteita tässä kultaisessa kuplajuomassa.
Loistavan samppanjan maku tulee mielestäni olla: Kypsän hedelmäinen, pehmeän paahteinen, pähkinäinen, mineraalinen, runsas ja pitkä.

Tässä hiukan kuvia samppanjadinneriltämme


Aloitimme illan tervetuliaismaljallaIllan ensimmäinen samppanja. Kuvassa nuorehko Blanc de BlancsAlkupalaksi kampasimpukoita korianterivoikastikkeella. Seurana Blanc de Blancs.


Pääruokana Cannelloni alla rossini


Iäkkäämpää samppanjaa pääruoan kanssaa ja seurustelujuomanaParempi juoma parempi mieli


Herkullista ja kuplivaa viikkoa kaikille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti